Det robuste team

10 gode råd til at styrke forandringsparathed og sammenhængskraft.

Det robuste team

10 vigtige fokuspunkter til at styrke forandringsparatheden og robustheden.

Forandringer, omvæltninger og uforudsete udfordringer er uundgåelige omstændigheder, der fra tid til anden rammer et team eller organisation. Spørgsmålet er hvor robust teamet står rustet til disse påvirkninger og hvad vi kan gøre for at styrke modstandskraft og sammenhængskraft når ”stormen rammer”?

Vores teamudviklingskonsulenter har sammenfattet en tjekliste med 10 fokuspunkter, som er vigtige at holde for øje for at opbygge en stærk team-kultur og styrke robustheden til at håndtere omvæltningerne.

Skab klarhed om mål og retning
Så vidt muligt skal teamet præsenteres for en vej videre og en vision for fremtiden på den anden side af omvæltningsfasen.

Vær tydelig om roller og ansvarsdeling
Nye opgaver og udfordringer dukker op. Vær præcis og tydelig omkring hvem, der har hvilke ansvarsområder. Og dyrk ejerskabsfølelsen omkring disse. Vores workshop Teameffektivitet sætter fokus på metoder og redskaber til blandt andet, at optimere teamwork.

Skab tydelig kommunikation om processen
Forandringer og omvæltninger betyder ukendt land og nye gøremåder. Vær ærlig og åben omkring processen, og gør klart om årsagerne til at I justerer eller ændrer i retningerne.

Dyrk gensidigheden og tilliden
Skab respekt for hinandens områder. Og skab et miljø, hvor gensidig respekt og tillid kan gro.

Skab fælles engagement og commitment
Medejerskab! Få teamet med på udfordringen og få engagement og få følelsen af gensidig forpligtelse til hinanden og rejsen videre etableret.

Dyrk diversiteten og inklusionen
Hyld og anerkend jeres forskelligheder. Forskellene i jeres kompetencer og personlige tilgange til processen skal dyrkes som en styrke og ikke en svaghed. Er I nysgerrige på at lære mere om hvordan forskellighederne kan synliggøres og bruges aktivt, så se vores workshop Forstå dig selv og dit Team

Vis lederskab og vær konstruktiv i konflikthåndtering
Det er uundgåeligt at der kommer frustrationer og følelser i spil når forandringer rammer og usikkerhed opstår. Anerkend derfor at konflikterne vil være der og løs dem konstruktivt og anerkendende.  Som leder er det en vigtig rolle at mediere og skabe konstruktivitet i konflikterne, der opstår i forandringsfaserne.

Skab balance mellem opgaver og relationer
Det robuste team formår at dyrke både det, at nå opgaverne samtidig med at der er overskud til at pleje relationerne … ren opgaveeffektivitet er ikke nok, når robustheden skal dyrkes. De emotionelle faktorer og EQ (Emotionelle Intelligens, red. ) er absolut nødvendigt at have med.

Vær fleksible
Vær åbne for nye veje og gøremåder løbende. Italesæt at ukendt territorium kræver at nye veje udforskes, også selvom de ender blindt. Gør fleksibilitet til en grundværdi.

Giv plads til restitution
De ressourcekrævende omvæltninger kræver også at der er behov for at restituere når tiden er til det. Dyrk derfor princippet om at enhver præstation bygger på et fundament af menneskeligt overskud. Vores workshop Biohack dit arbejdsliv giver gode metoder og viden om hvordan I kan optimere jeres energi og få skabt bedre balance både mentalt og fysisk på arbejdspladsen.

Et godt grin

En aktiv oplevelse, hvor lydbilledet præges af kollegaers grin, skaber en atmosfære, som man en dag vil kigge glædeligt tilbage på. Sådan nogle stunder jagter vi I HUMANIC. Både vores teambuilding-koncepter, festkoncepter, dinnergames og minglegames. Det er ikke os der for jer til at grine, men vi hjælper jer gerne til at grine med hinanden. Nogle gange får man et godt grin ud af at blive bragt I en situation, man ikke er vant til at håndtere, man kan grine af sig selv eller med en kollega. Men det er en svær balancegang, for alle skal kunne være med, og føle sig trygge ved situationen. Dette skal vi kigge på nu.

Alle skal kunne være med

I skal ud og have det sjovt. Hyggeligt! Ofte er du, der læser dette, en eventyrlystne type. Elsker sjov, spas og adrenalinpumende oplevelser! Derfor har netop du fået opgaven med at finde på, hvad I skal lave til jeres næste afterwork, teambuilding eller firmafest. Men tænk på hver enkel deltager I gruppen. Der skal være plads til den introverte, den gangbesværede og den tidligere topatlet. En aktivitet, som udfordrer alle uden de føler sig utrygge eller udstillet, kan være uhyre svær at finde. Jo større gruppen er jo sværre kan det være at have et overblik. Men hvis bare alle har en rolle, hvor de føler at de bidrager til det samlede resultat, så har man omfavnet folk. Hermed behøver alle ikke lavde det samme for at være I gang med samme aktivitet. Tænk på et fodboldhold; hvor stor forskel der er på målmanden og midbanespilleren, omend de har et helt specifikt fælles mål.

En rød tråd

For dem der deltager, er det rart med en rød tråd igennem hele arrangementet – noget genkendeligt – noget der går igen. Det kan være personalet, noget materielt – eller helt basalt; et pointsystem.

I HUMANIC bestræber vi os på at alle vores teambuilding aktiviteter bliver sat ind I en kontekst, således at de bliver inhyldet I et koncept. Vores oplevelsesuniverser, bestræber vi os på, er så gennemførte, at man lader sig fortabe ind I spillets regler og roller.

Simple is good

Det kan være fristende at proppe alverdens underholdning ind I programmet, men man kommer nemt til at overse transporttid, små forsinkelser og besværet I eksempelvis at slæbe forfriskninger rundet I hele byen. Tænk på at folk skal have tid til at hyggesnakke, og at det tager tid for folk at komme ind I de stemninger som gør dagen mindeværdig. Hellere gøre en ting helt end at gøre en masse ting halvt. I skal huske tilbage på dagen og huske de gode stunder – og disse kan godt risikere at stå I skyggen af mindre gode oplevelser.

Det er klart, hvis I booker et arrangement hos HUMANIC, hjælper vi med at få logistikken til at gå op og fragter gerne jeres tasker, overtøj og forfriskninger rundt I byen.

Forfriskninger

Man skal ikke undervurdere hvad en varm kop kaffe kan gøre på en gold oktoberdag, eller hvor godt en iskold håndbajer smager I eftermiddagssolen I august. Det bliver også værdsat når der er en goodiebag til busturen, og selvfølgelig at man er mæt når man har spist. Specielt danskere snakker lidt nemmere sammen, når det sker samtidig med at man nyder noget at drikke – og så gør det jo heller ikke noget hvis det smager godt…

Hvad enten vi afholder madlavningskonkurrencer eller historiske skattejagter midt I byen, så sørger HUMANIC altid for at vores gæster får tilbud noget godt at drikke og spise. Vi har samarbejder med gode restauranter I større byer I hele danmark, så man er garanteret en god service og lækker mad. Men hvis du selv skal stå for det, så kommer man lang med en tønde is, nogle dåseøl, og forskellige snacks.

Du skal også selv have det hyggeligt

Det er vigtigt, at man føler sig som en enhed, når man er ude og hygge sig med sine kollegaer. Og I HUMANIC anbefaler vi altid de personer, som kontakter os til også selv at deltage. Det giver en samhørighed, og alle kan sænke skuldrene, når man alle er I samme båd.

Hvis der er én som står med hele ansvaret og logistikken, og fiser rundt for at sørge for at alle hygger sig, kan hverken dén person eller personens kollegaer slappe ordentlig af. Så hvis du selv arrangerer – uden hjælp fra HUMANIC – så er ovenstående pointe “simple is good” endnu vigtigere. Hvis arrangøren hygger sig – spæder den gode stemning sig også.

Din tid er penge værd

Husk, at al den tid du bruger på at forberede et personalearrangment, tages fra den tid du skal bruge på dine sædvanlige arbejdsopgaver. Det betaler hurtigt sig at få hjælp fra professionelle, det være sig med aktiviteter, mad, musik, transport eller grafisk design. Det er ligesom at bygge et køkken. Det kan virke nemt, når håndværkerne er I gang, men tage uforholdsmæssigt meget tid, hvis man selv giver sig I kast med det. Din tid er værdifuld. På arbejde og sikkert også I hjemmet. Då brug den fornuftigt.

Guide: gratis teambuilding tips og tricks

Hvad skal du tænke på, når du skal afholde dit teambuilding-arrangment?

Guide: teambuilding i København

København byder på et hav af muligheder for en god teambuilding oplevelse for både store og små grupper. Humanic har samlet lidt inspiration.

Guide: aktiviteter og underholdning til julefrokosten

Firmajulefrokosten skal piftes op med aktiviteter og underholdning. Her er lidt fifs!

Guide: udendørs madlavning i Kbh

Madlavning og kokkekamp udendørs er en hyggelig teambuilding aktivitet, som alle kan være med til. Og så er forplejningen klaret samtidig med team aktiviteten.

Hold firmafest på restaurant

Humanic samarbejder med restauranter, der kan omstille sig til at holde firmafest. Både de store grupper og mindre teams.

Motion i arbejdstiden øger trivslen

Humanic samarbejder med restauranter, der også kan omstille sig til at rumme din Firmafest. Både til større grupper og mindre teams.

7 Tips til mere energi i arbejdsdagen

Humanic Group arbejder aktivt for at styrke arbejdsglæde, sundhed og trivsel på Danmarks arbejdspladser. Vi har samlet 7 gode råd til at få mere energi ind i arbejdsdagen.

Aktiviteter til julefrokosten

Firmafesten bliver bedre med aktive indslag. Vi arrangerer festaktiviteter, som tilpasses til jeres sommerfest og julefrokost.

Skab et succesfuldt kick-off seminar

Kick-off seminaret skal være aktivt og involverende.
Få mest muligt ud af jeres investering i medarbejderdagen med disse huskeregler.

Tips til gratis teambuilding før jeres julefrokost

Humanic Group arbejder aktivt for at styrke arbejdsglæde, sundhed og trivsel på Danmarks arbejdspladser. Vi har samlet 7 gode råd til at få mere energi ind i arbejdsdagen.

Guide: Få medarbejdertrivsel på agendaen i 2024

Gode råd til at styrke trivsel på arbejdspladsen.

Guide: Få styr på sommerfesten

Gode råd til den ideelle sommerfest til din arbejdsplads.

Guide: Derfor giver teambuilding værdi!

Et teambuilding arrangement er en værdifuld investering i jeres teamdag.

Kontakt os i dag

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Kontakt os i dag