7 Tips til mere energi i arbejdsdagen

Humanic Group arbejder aktivt for at styrke arbejdsglæde, sundhed og trivsel på Danmarks arbejdspladser. Vi har samlet 7 gode råd til at få mere energi ind i arbejdsdagen.

7 Gode råd til mere energi i arbejdsdagen

Den mørke årstid har meldt sin ankomst og de kortere dage, kan hos mange mærkes på energiniveauet og humøret. Vi føler mere trætte og koncentrationsevnen daler nok også lidt. Det kan godt være hårdt for motivationen og arbejdsglæden.

Men der ER hjælp at hente – og ret nemt endda.
Vi har samlet 7 gode tips til at få mere energi og booste energi og arbejdsglæde.
Hvis du blot implementerer enkelte af dem i dine vaner, er der er en god chance for at du ret hurtigt kan mærke forskellen.

1.Motion og bevægelse i arbejdstiden.
Motion i arbejdstiden giver et energi-kick… og vi taler altså ikke om decideret ”træning”. Kun få minutters aktiv bevægelse, som involverer de større muskelgrupper, har en enorm effekt på den mentale og fysiske energi. Blodet ruller og ilter krop og hjerne… og nogle af de opbyggende hormoner (især adrenalin) frigives.  Vores videnskabelige projekt ”4 minutter om  dagen” har på vist hvor stor en sundhedseffekt, det har (både psykologisk og fysiologisk) med blot 240 sekunders!! motion i en løbet af dagen.

2. Kost og ernæring på arbejdspladsen.
Spis flere fibre. Gerne fra morgenstunden.  Det stabiliserer blodsukkeret og giver længerevarende energi. Skær ned på sukkeret … det har ofte den modsatte effekt på energiniveauet efter kort tid, så medmindre du står lige overfor en præstation, der kræver ekstra fysisk overskud på kort tid så undgå sukker. Og husk, at få frugt og grønt fra sundhedsordningen på arbejdspladsen, hvis muligt.
Vitamin C og B2 bidrager til et stabilt stofskifte og bedre energiniveau. Samtidig er det væsentligt at være obs på jernniveauet, som alt for ofte er for lavt… kosttilskud kan være en løsning.

3. Væskeindtag er vigtigt for en god arbejdsdag.
Kroppen består af op til 70% vand, mens hjernen består af hele 85% vand. Drik ca. 2 liter væske pr. dag – gerne vand. Det er ca. 8 glas fordelt over dagen. Og mere hvis du bevæger dig meget eller dyrker motion! Forskning har vist, at et væsketab på bare 1,36% påvirker humøret, koncentrationsevnen og frekvensen af hovedpiner negativt med godt 20%!

4. Få frisk luft i løbet af arbejdsdagen.
Vi er designet til at være udendørs. Og uanset hvor godt indeklima, I mener at have, så er frisk luft nødvendigt for et godt helbred og energiniveau. Lungerne registrerer den friske indånding og kickstarter en række fysiologiske svar, som styrker hjernens restitutionsevne og forbedrer humøret. Gå udenfor i frokostpausen – eller tag cyklen på arbejde, hvis muligt.

5. Åndedrætsteknik på arbejdet.
Det ”helende åndedræt” kan hjælpe hjernens og kroppens celler med at genopbygge sig selv. Hvis du formår at sidde roligt og oprejst med god plads til lungerne, så du kan trække vejret langsomt, roligt og dybt helt ”ned i maven” og ånde langsomt ud gennem munden… så hjælper du O2/CO2 balancen med at genoprette sig mm. Få minutters åndedrætstræning hver dag , kan gøre en stor forskel for din mentale og fysiske trivsel.

6. Naturligt lys giver energi på arbejdspladsen.
Menneskets organisme har brug for naturligt lys for at fungere. Når øjet registrerer dagslys bliver kroppens udskillelse af melatonin, som er det hormon der gøre os trætte, nulstillet. Kunstigt lys giver ikke samme effekt, så i den mørke tid er det vigtigt at gribe muligheden for at komme ud i lyset (også selvom det er gråvejr) og få et boost, og samtidig gør det nattesøvnen bedre når du har fået lys nok i løbet af dagen. Dog er det blå lys fra tablets, skærme, smartphones med til at forvirre hjernen – og det betyder at brug af disse for tæt på sovetid kan forstyrre nattesøvnen og påvirke energien negativt. Der findes særlige lysterapi-pærer som kan installeres ved din arbejdsplads for at hjælpe.

7. Søvn for en bedre arbejdsdag.
Prøv at holde faste sengetider. Dvs. stå op og gå i seng på samme tid hver dag, så vidt muligt. Kroppens rytme skal ikke forstyrres for meget, det ødelægger hjernens mulighed for at energiregulere. Og igen, hold dig fra skærmtid den sidste time inden sengetid. Åndedrætsteknik til bedre at falde i søvn er også effektivt.

Vores sundhedskonsulenter i Humanic Movement, tager gerne ud til jeres virksomhed og giver en workshop til en sundere, sjovere og mere energifyldt arbejdsdag, eller laver et online motionsforløb med jer for at få gang i jeres kontormotion, vi er kæmpe nørder når det kommer til sundhed på arbejdspladsen.

Men med ovenstående 7 vaner, er I godt i gang.

I kan også starte op i januar med at tilmelde jer vores “Januar Challenge” , som er et onlineforløb i hele januar hvor vi HVER DAG tilfører jer et energiboost i 5-15 minutter.
Kontakt os endelig hvis I vil vide mere om dette.

Vi hepper på jer derude – giv energiboostet et skud – vi lover det virker, og det smitter!

Guide: gratis teambuilding tips og tricks

Hvad skal du tænke på, når du skal afholde dit teambuilding-arrangment?

Guide: teambuilding i København

København byder på et hav af muligheder for en god teambuilding oplevelse for både store og små grupper. Humanic har samlet lidt inspiration.

Guide: aktiviteter og underholdning til julefrokosten

Firmajulefrokosten skal piftes op med aktiviteter og underholdning. Her er lidt fifs!

Guide: udendørs madlavning i Kbh

Madlavning og kokkekamp udendørs er en hyggelig teambuilding aktivitet, som alle kan være med til. Og så er forplejningen klaret samtidig med team aktiviteten.

Hold firmafest på restaurant

Humanic samarbejder med restauranter, der kan omstille sig til at holde firmafest. Både de store grupper og mindre teams.

Motion i arbejdstiden øger trivslen

Humanic samarbejder med restauranter, der også kan omstille sig til at rumme din Firmafest. Både til større grupper og mindre teams.

Aktiviteter til julefrokosten

Firmafesten bliver bedre med aktive indslag. Vi arrangerer festaktiviteter, som tilpasses til jeres sommerfest og julefrokost.

Skab et succesfuldt kick-off seminar

Kick-off seminaret skal være aktivt og involverende.
Få mest muligt ud af jeres investering i medarbejderdagen med disse huskeregler.

Tips til gratis teambuilding før jeres julefrokost

Humanic Group arbejder aktivt for at styrke arbejdsglæde, sundhed og trivsel på Danmarks arbejdspladser. Vi har samlet 7 gode råd til at få mere energi ind i arbejdsdagen.

Det robuste team

10 gode råd til at styrke forandringsparathed og sammenhængskraft.

Guide: Få medarbejdertrivsel på agendaen i 2024

Gode råd til at styrke trivsel på arbejdspladsen.

Guide: Få styr på sommerfesten

Gode råd til den ideelle sommerfest til din arbejdsplads.

Guide: Derfor giver teambuilding værdi!

Et teambuilding arrangement er en værdifuld investering i jeres teamdag.

Hvad er Humanic Group?

Humanic Group arbejder aktivt for at styrke trivsel, arbejdsglæde og trivsel på Danmarks arbejdspladser. Vi gør det fordi dét er hovedingredienserne i en enhver stærk organisation – og det kan ses på bundlinjen!
For os er teambuilding, sundhed & motion samt medarbejder- og lederudvikling nøglen.

Siden 2005 har vi arbejdet for at gør danskernes arbejdsliv sjovere, sundere og klogere.
Vi kalder det “Aktiv Arbejdslivsglæde” fordi vi mener at den bedste udvikling og læring – fagligt eller socialt – sker når vi interagerer aktivt med hinanden og med stoffet.

Tre Afdelinger – ét fælles fokus.

Vi ønsker at være de bedste til det vi laver. Derfor består Humanic Group af 3 specialiserede enheder, som arbejder tæt sammen for at styrke vores kunders arbejdslivstrivsel:

Humanic Events – leverer det sammenrystende, sjove og fællesskabsstyrkende gennem f.eks. Teambuilding, Firmafester og Firmaevents.

Humanic Consult – tilbyder kursusforløb og workshops til medarbejderudvikling og lederudvikling.

Humanic Movement – står for sundheden på arbejdspladsen og leverer både firmatræning, sundhedstjek, sundhedskursus og online firmamotion.

Kontakt os i dag

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Kontakt os i dag